De vleeswaren van Chiapella

Vleeswaren van Chiapella, topkwaliteit & SMAAK!

Al drie generaties maakt Chiapella op traditionele wijze verfijnde Italiaanse ham- en vleessoorten. Ruim vijftig jaar geleden is de slachterij en de winkel opgericht tussen Carrù en Clavesana, waar de Cuneo vlakte overgaat in de glooiende heuvels van “Le Langhe”, gelegen in het noorden van Italië in de regio Piëmonte. Gastronomische lekkernijen worden gecombineerd met de eeuwenoude boerenwijsheid die al vele generaties met zorg en meesterschap van boer tot boer wordt overgedragen. Uit die zalige combinatie van tradities komt de authentieke smaak van Chiapella; vleeswaren voor liefhebbers en fijnproevers!

Het gehele proces vindt plaats op hun eigen boerenbedrijf. Van de zorgvuldige selectie van het vlees, de specerijen en de ingrediënten tot de beste grondstoffen voor een ambachtelijke bereiding van een pure, échte smaak. Barolo, hazelnoten, truffels en Parmigiano Reggiano D.O.P. zijn enkele streekgebonden delicatessen waarmee de vleeswaren worden verrijkt. Het mediterrane klimaat draagt bij aan een perfecte droging en rijping van de vleeswaren met een hoog culinair smaakniveau.

Het geheim van Chiapella? De vrijheid en de voeding van de varkens. Voortdurend vernieuwen, het in ere houden van tradities, experimenteren met innovatieve technieken en zich laten inspireren door de kennis van de beste lokale varkensslagerijen in Italië.

 

Andere blogs

  • Kwaliteit met een gouden randje
  • Verrassend & sfeervol
  • Gastgericht