Kaas, wijn & kaarslicht...
Trots op onze kazen!
We zijn maar wat trots op de kazen die we in onze vitrine hebben liggen. We zijn niet alleen maar trots op de kazen, maar zeker ook op de leveranciers die met geduld, liefde en diepgaande kennis de kazen tot ultieme smaken laten komen. In het bijzonder noemen we La Casearia Carpenedo, Beppino Occelli en Caseificio dell’alta langa uit Italië en Kaasfort Amsterdam.
De kazen die we vermelden in ons overzicht proberen we wekelijks in huis te hebben. Echter blijft het onder voorbehoud van de aanvoer.
SMAAK28 Kaasbox
Ken je onze SMAAK28 Borrelbox? Op veler verzoek breiden we de borrelbox uit met een SMAAK28 Kaasbox. De Kaasbox is gevuld met exclusieve kazen uit onze vitrine.
5 Luxe seizoenskazen (Ca. 750 gram)
Druiven, gezouten amandelen en olijven
Bijpassende confiture
Brood van vijg, dadel en abrikoos
Italiaanse Pavesi crackers naturel
De kosten voor de SMAAK28 Kaasbox bedragen € 57,50 en is uitsluitend op bestelling af te halen op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. We verzoeken je vriendelijk om een dag van tevoren te bestellen en de Kaasbox op te halen na 15.00 uur.
La Tur
Koe, schaap, geit
Gepasteuriseerd
RomigCarboncino
Koe, schaap, geit
Gepasteuriseerd
Zeer romigRosso di Langa
Koe, schaap
Gepasteuriseerd
Lichtzoet, mildCravanzina
Koe, schaap
Gepasteuriseerd
Zacht, mildBocconcino di Capra
Geit
Gepasteuriseerd
Licht belegenTruf Langa 3-latti Tartufo
Koe, schaap, geit
Gepasteuriseerd
Romig met truffelRobiola Bosina
Koe, schaap
Gepasteuriseerd
Zacht, romigRobiola Due Latti met yuzu
Koe 92%, schaap 8%
Rauwmelks
Lichtzoet, boterachtig, gekonfijte Japanse citroenBlu '61 al Passito Rosso
Koe
Gepasteuriseerd
Lichtpittig, fruitig van de gekonfijte cranberry's en de zoete Raboso Passito I.G.T. wijn, blauwaderBasajo di Pecora al Passito
Schaap
Rauwmelks
Pittig, zoete nasmaak door witte Passito wijn, blauwaderBlu di Tonka
Koe
Rauwmelks
Gewassen in een combinatie van Moscato d'Asti en Tonkabonen, blauwaderPecorino Moliterno al Tartufo
Schaap
Gepasteuriseerd
Truffel, lange nasmaakFormaggio Rosa
Koe, schaap, geit
Gethermiseerd
Eau de rosé, eetbare rozenblaadjes, subtielUbriaco alla Birra
Koe
Gepasteuriseerd
Vol, lichtbitter, mooie volle complexe nootachtige smaakPecorino Toscano D.O.P.
Schaap
Gepasteuriseerd
Kruidig, 120 dagen gerijpt, lange nasmaakParmigiano Reggiano D.O.P.
Koe
Gepasteuriseerd
Pikant, 24 maanden gerijptParmigiano Reggiano D.O.P. 125 gram
Koe
Gepasteuriseerd
Pikant, 24 maanden gerijptGorgonzola Cremoso Prosecco
Koe
Gepasteuriseerd
RomigTaleggio D.O.P.
Koe
Gepasteuriseerd
LichtzoetGorgonzola Dolce
Koe
Gepasteuriseerd
Lichtzoet, zacht, blauwaderMozzarella Fior di Latte
Koe
Gepasteuriseerd
StevigManchego D.O.P.
Schaap
Rauwmelks
LichtpittigRemeker Rijp
Koe
Rauwmelks
Gelderse Vallei, half hard, romigChaource fermier AOC
Koe
Rauwmelks
SmeuïgCoulommier
Koe
Rauwmelks
Lijkt op brie, nootachtige smaakOccelli di Foglie di Castagno
Koe, schaap
Gepasteuriseerd
Gerijpt in kastanjebladeren, krachtig, hardOccelli Frutta e Grappa di Moscato
Koe, schaap
Gepasteuriseerd
Gekonfijt fruit, Grappa Moscato, halfhard, 12 maanden gerijptAutunno Blu di Moscato
Koe
Gepasteuriseerd
Gerijpt in Zibibbo wijn, walnoot en vijgen, blauwaderLangres AOC
Koe
Gepasteuriseerd
De Langres wordt tijdens de rijping gewassen met Marc de Bourgogne. Ziltig, fris en zeer romig.Vuurzee
Koe
Rauwmelks
Boerencamembert uit Normandië. Na aankomst in Kaasfort Amsterdam drenken ze de kaas in Vuurzee, een champagnebier van hoge gisting, gemaakt met Pinot Noir-druiven en champagnegist. Deze verfijnde mousserende gastronomische drank wordt gemaakt door De Goede & De Stoute. Als laatste voorzien ze de kaas van een nieuw korstje in de vorm van broodkruim et voilà, de Vuurzeekaas is geboren!
Romig met een mooie, fruitige toon.Gorgonzola Piccante DOP
Koe
Gepasteuriseerd
Pittig van smaak!Herve Limburger
Koe
Rauwmelks
Boterzachte structuur, intens van smaak met een mooie combinatie van zoete en lichtpikante tonen.Sangles Sparrenschors
Koe
Gethermiseerd
Een milde kaas met de ronde nasmaak van melkroom. De kaas wordt drie maanden gerijpt in een jasje van sparrenschors. Dit en de gebruikte unieke rijpingsculturen geven aan de kaas een unieke smaak mee.Burrata
Buffel
Gepasteuriseerd
Smaakvol zuivel met een diepe smaak van buffelmelk. De wat stevigere buitenkant verhult een smeuïge inhoud van zachte mozzarella en room.Mozzarella
Buffel
Gepasteuriseerd
Smaakvol zuivel met een diepe smaak van buffelmelk.
Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen!
Loopt het water je al in de mond? Loop gerust bij ons binnen en laat je adviseren!